Zdravé svačiny jsou tady!

Horkovzdušná fritéza je známá jako řešení a ekvivalent tradiční fritézy. Většina lidí uznává výhody horkovzdušného fritování. Proto je horkovzdušná fritéza stále oblíbenější. Ale vybrat si tu nejvhodnější horkovzdušnou fritézu není úplně snadné. Společnost Nedis nabízí různé typy horkovzdušných fritéz, které Vám poskytnou skvělý poměr kvality a ceny, zaručený úspěch, moderní design a snadné používání. 

Digitální horkovzdušná fritéza

Tato horkovzdušná fritéza obsahuje celých 6 různých programů a každému šéfkuchaři nabídne tu správnou možnost úpravy zamýšleného pokrmu. Díky časovači, nastavitelnému termostatu a pryžovým nožkám s protiskluzovou úpravou je bezpečnost zaručena. Navíc je čištění hned hotové, protože díly s nepřilnavou povrchovou úpravou lze mýt v myčce. Digitální displej Vám nabídne všechny informace potřebné k monitorování těch nejchutnějších pokrmů. Díky kapacitě 3 litry, která postačí na 1 kilogram potravin, se ke stolu může posadit celá rodina – a příprava je rychlá.
 

Horkovzdušná fritéza

Chcete začít připravovat jídlo rychle a bez starostí? Je to možné s použitím této jednoduché, ale praktické horkovzdušné fritézy. Díly s možností umývání v myčce zajišťují snadné čištění přístroje – a časovač vás bude informovat o stavu vašich hranolků, svačinek, masa nebo zeleniny. Výběr barev nebo černobílé provedení jsou zárukou, že se tato horkovzdušná fritéza bude hodit do každé kuchyně. Tento kuchyňský spotřebič je vhodný pro 1 kilogram potravin. 
 

Podívejte se na naše recepty pro horkovzdušnou fritézu

Brambory Patatas Bravas – španělská lahůdka

Horkovzdušná fritéza je to pravé řešení. Vaření zdravých jídel už nemusí být náročné. Platí to i pro brambory Patatas Bravas, slavné jídlo pocházející ze Španělska. Chcete vědět, jak si je snadno můžete připravit sami? 
 

Zjistěte, jak na to

Burgery – americká večeře u Vás doma

Už žádný olej prskající z pánve – jen pouhé stisknutí tlačítka a vaše burgery jsou připravené. Úprava chutného rychlého občerstvení nemusí být obtížná a už vůbec ne nezdravá. Jste připravení na šťavnatý cheeseburger v americkém stylu?
 

Zjistěte, jak na to

Kuřecí křidélka – jako pohoštění nebo jen pro vás

Stačí předehřát, počkat 15 až 20 minut a můžete si vychutnat lahodné, křupavé kousky kuřete. Jak? Pomocí horkovzdušné fritézy, samozřejmě. Starosti si můžete dělat jen s jedinou věcí – jestli se o kuřecí křidélka podělíte nebo ne.
 

Zjistěte, jak na to

Výhody používání horkovzdušné fritézy

Podle výrobců, dodavatelů a také uživatelů představuje smažení v horkovzdušné fritéze opravdové řešení mnoha problémů spojovaných s klasickou fritézou.

• Jídla z horkovzdušné fritézy jsou zdravější
• Můžete používat i jiné postupy než fritování
• Horkovzdušná fritéza se snáze čistí
• Z horkovzdušné fritézy vychází méně nepříjemných pachů
• Používání horkovzdušné fritézy je bezpečnější
• Horkovzdušná fritéza od společnosti Nedis® je cenově dostupná
 

Je horkovzdušná fritéza opravdu zdravější?

Podle řady výrobců, uživatelů a médií Vám používání tohoto zařízení přinese několik výhod. Jednou z nich je myšlenka, že jídlo připravené v horkovzdušné fritéze je mnohem zdravější než jídlo smažené například na zastaralé pánvi na hranolky. Je to pravda?
Už nějakou dobu se tvrdí: „Až o 80 % méně tuku“. To je značné množství, zvláště když se zamyslíme nad soudobými problémy s nezdravým stravováním. Také nizozemský institut pro lidské zdraví provedl svůj výzkum. Ten ukázal, že například 100 gramů hranolků obsahuje o 190 kCal méně, pokud byly připraveny v horkovzdušné fritéze, a nikoli opečeny na pánvi na hranolky. V případě hamburgeru, tedy kousku masa, se rychle sníží energetický obsah o přibližně 70 kCal. Můžeme tedy říci, že horkovzdušná fritéza je skutečně zdravější. 
 

Časté otázky o -horkovzdušné fritéze-

Jak napovídá samotný název „horkovzdušná fritéza“, spotřebič využívá k přípravě jídel horký vzduch. Po předehřátí lze do spotřebiče vložit různé potraviny prostřednictvím přihrádky nebo nádoby. Zařízení rozptyluje vzduch. Nicméně se doporučuje připravované jídlo občas protřepat. Teplota ohřevu je okolo 200 stupňů, ale k dispozici jsou různé způsoby použití, nastavení a doby přípravy. Díky tomu je možné kromě přípravy hranolků a jiných známých příloh také jednoduše péci, opékat a grilovat maso, zeleninu a další pokrmy.
 

Skoro je lepší se zeptat: co s horkovzdušnou fritézou dělat nemůžete? Horkovzdušná fritéza dokáže péci, opékat, grilovat, ohřívat a samozřejmě i smažit. Tento kuchyňský spotřebič lze tedy využít několikrát denně. V horkovzdušné fritéze můžete připravit lahodnou snídani, opulentní oběd, jednoduchou večeři nebo chutné a zdravé svačiny.

Použijete-li různá příslušenství, nemůžete udělat chybu. Zvolte například grilovací pánev, chcete-li, aby mělo Vaše maso nebo ryby krásnou křupavou kůrčičku, nebo si vyberte mřížku, abyste mohli péci několik produktů najednou. Košík vám zase usnadní protřepávání hranolků a v hlubokém pečicím plechu není problém upéci jídlo jako v troubě.
 

Jednou z výhod horkovzdušné fritézy je její snadné čištění. Díky nepřilnavé povrchové úpravě můžete vnitřek vyčistit bez škrábání. A také díly vhodné pro mytí v myčce trochu usnadňují život. Myjete nádobí ručně? Žádný problém. Volné díly se snadno odmastí s použitím prostředku na mytí nádoby a teplé vody. Postačí obyčejný kartáček nebo houbička na mytí nádobí. To znamená, že si nemusíte dělat starosti s kovovými drátěnkami nebo složitými kartáčky.

Vnější povrch horkovzdušné fritézy se snadno udržuje v čistotě díky jejímu hladkému designu. Navíc tato horkovzdušná fritéza vyžaduje mnohem méně tuku než běžná fritéza využívající olej. Všimnete si toho, až budete horkovzdušnou fritézu čistit jen hadříkem na nádobí – a aby nevznikly šmouhy, můžete ji osušit papírovou utěrkou nebo ubrouskem.